tisdag 3 april 2012

Surfcasting


Här gäller det att kasta ända ut till där vågorna bryter

Nya Zeeländarna lever på sina stränder under somrarna. Dessutom är de galna i fiske och därför är surfcasting mycket populärt.
Man har ett kraftigt kastspö med ett tackel längst ut med tyngd, krok(ar) som betas med fiskbitar av olika sorter eller bläckfisk. Fisken samlas precis där det bryter (surf) så målet är att kasta den agnade kroken dit och vänta på napp.



Phil agnar med saltad tonfisk

Att knyta fast agnet på kroken verkar lätt tills någon som kan visar en...Det finns en uppsjö av olika typer av tyngder, krokar och agn som kan kombineras i ett oändligt antal kombinationer. Varje kombination är perfekt avpassad en specifik strand, tills du frågar nästa "expert". Det är nog som vanligt, 10% av prylarna är till för fisken och resten av prylarna för att göra sportfiskarna glada.



Makorori beach efter solnedgången

Det bästa med surfcasting är att det är ett väldigt socialt fiske. Du är på en vacker strand, oftast vid solnedgången, med en kompis. Man kan filosofera och titta på spötopparna och fantisera att man ser ett napp. 






2 kommentarer:

  1. Ser skönt och roligt ut! Hemma skall vi nu ut och frysa och fiska havsöring. Lite mer masochistfiske- men kul. Kan jag räkna med dig A. nästa vår, eller skall vi ta det på NZ? M.v.h Per Jörneberg

    SvaraRadera
  2. Jag gillar fiske i alla former...den formen verkar synnerligen intressant! Vackert med solnedgång...Tänk att nu är det nästan exakt ett år sen ni startade denna bloggen...Tiden går så rasande fort! Glad Påsk önskar jag er hela familjen! Mona

    SvaraRadera