torsdag 7 juli 2011

Framför gaspisens värme

Vår gasspis ser ut som en vanlig kamin, men drivs på gas. Den är ganska gammal och sliten, men när den fungerar så ger den härlig värme i vardagsrummet. I morse gjorde Anders 35 försök innan den gick igång. Han var inte nöjd...I de andra rummen finns inga värmekällor, utan vi bär runt bärbara element till de rummen vi skall vara i. Englas fönster, ingen isolering, ja ni förstår säkert själva. Vi har ingen aning om vad gas kostar här i NZ. Vi får väl se om vi blir bankrutt när räkningen kommer?

I går kväll var jag på vinprovning med 10 andra tjejer på en mysig bar nere i hamnen. De jag träffar är antingen kollegor med Anders eller gifta med någon på sjukhuset. De är väldigt vänliga och vi blir inbjudna på olika saker. Många som jobbar på sjukhuset är själva inflyttade från andra länder.

Fördelen med att bo i en stad för oss lantisar, är att vi snabbt kan köra varandra när vi skall gå ut. Att bli körd till och från vinprovningen kändes lyxigt. Promillegränsen för att köra i NZ är 0,8 och det slinker ner både ett, två och tre glas innan folk kör hem!

Jag satt bredvid en tjej igår som var motsvarande undersköterska på sjukhuset. Hon var så glad för att hon skulle börja polisutbildningen i Wellington. Hur lång är polisutbildningen i NZ? 19 veckor!! Sedan är man klar och börjar jobba. Jag frågade vilka krav som ställdes för att man skulle komma in. Man behöver inte ens ha gått gymnasiet, utan det enda som behövs är att man är över 18 år och har blivit lovad ett polisjobb efter utbildningen. Jag hinner ju bli polis flera gånger om innan jag kommer hem till Sverige.






2 kommentarer:

  1. Hehehe...tja...kanske ett litet extraknäck! Här har vi väl snart inga poliser kvar, intagningarna till polisskolan har minskat och polisaspiranterna är således bara en tredjedel av det som var förr...Här har vi sommarvärme med 13 grader nu på morgonen...En härlig svensk sommar! Ha en fin dag! :)

    SvaraRadera
  2. Hade inte en polisutbildning varit ett bra komplement till din socionomutbildning?! Tack och lov att vi inte har gasuppvärmning här hemma. Tycker lite synd om dig Malin som alltid fryser så. Du har väl yllebyxorna på. Kram Sofie

    SvaraRadera