onsdag 26 oktober 2011

Årets stora marknad


Anders:
Årets största dag för alla infödda Gisbornebor är The A&P show. Då besöks staden av ett kringresande nöjesfält, traktortillverkare och olika lantbruksmaskiner ställs ut på en stor utemässa. De som är födda här berättar med lysande ögon om hur stort detta var när de var små. Alla barn fick nya kläder och familjerna samlades för heldags picnic. Bilvägen från Gisborne öppnade först på 50-talet, så det måste ha varit en otrolig upplevelse att se så många nya människor och lustiga maskiner på en gång.


Självklart fanns det även ett gubbdagis. En Mr Clark från Gisborne samlade på motorer från olika årtionden, som han höll igång med glada medhjälpare.


Makaraka School hade en egen avdelning där man kunde klappa lamm, killingar, kalvar och andra husdjur. Albin gillade lammen skarpt.


Det fanns självklart även tävlingar precis som i Kalle Anka om vem som hade bakat bästa pajen, ägde bästa ullen eller lammet etc. Man kunde även prova olika lokala delikatesser. Här prövar jag Pauafritter (en slags mussla som hackats tillsammans med lök och serveras på maoriernas favoritbröd Rewena). Riktigt gott, men alla i familjen var inte lika imponerade...Hoppsan nu kom ett litet jordskalv.


Det finns närmare 40 miljoner får i NZ så "a sheep shearing" tävling är ett måste. De bästa klippte ett får på under 30 sekunder.


Kollegorna på jobbet berättade att några barn kastades ur en av de snabbare åkattraktionerna förra året, så våra barn fick hålla sig till hoppborgar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar