tisdag 10 april 2012

Perth

Cykeltur runt Rottnest Island

I februari var jag och Tomas i Perth på kurs. Vi var rejält jetlaggade första morgonen och stod redan på T-centralen vid halv sju på morgonen för att ta pendeln till Freemantle och färja till Rottnest Island. Ön fick sitt namn av en holländsk upptäcktsresande som tyckte ön var full av råttor. De djur han menade var quokka, ett ovanligt djur som bara finns på några få öar utanför västra Australien.

Quokkas letar efter mat

Vi hyrde cyklar, snorkelutrustning och tog en heldags cykeltur runt ön med snorkelstopp med lagom mellanrum på några av öns 26 stränder. Hajar slapp vi men lyckades se eaglerays, crayfish och koraller.

Fiskehamnen i Freemantle

När vi åkt tillbaks med färjan tog vi en raggardusch på station innan vi åt en välförtjänt middag i fiskehamnen. Kanonfräscha skaldjur och underbara fiskrätter.


Personlig parkering

Kursen hette ARACUS och var en fantastiskt bra kurs i ultraljudsledda blockader. Hög andel mentorer och en av de få kurser där man även får träna på att sticka och placera nålen rätt under ledning av ultraljud. Fotoförbud inne på kurslokalerna av förståeliga skäl. Professorn som ledde kursen hade självklart sin personliga parkeringsplats rakt utanför entreen... Där alternerade han mellan att parkera sin Porsche  och BMW de olika dagarna.

Väskvägning

IKEA har ännu inte kommit till NZ till alla utlandssvenskars förtret. Men det fanns ett i Perth, dit Tomas tog en kvällsraid och fyllde våra väskor. Han vet verkligen hur man reser smidigt utan att behöva betala övervikt eller behöva trängas med pöbeln på flygplatser utan istället sträcka ut sig i loungen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar