onsdag 11 april 2012

Fisketur med Boyd

Albin äter tidig frukost

Vi planerade att åka ut på havsfisketur med våra släktingar när de var på  besök, men vädret var emot oss. I slutet av mars blev det äntligen fint igen och vi fick chans att åka ut med Boyd igen. Hampus var mer sugen på att vara på stranden så han stannade i land.


Soluppgång på Tatapouri

Vi åkte ut till Tatapouri Sportfishing Club's båtramp och väntade in resten av gänget. En riktig kanon fin morgon med ett nästan stilla hav och strålande sol. Stackars kusiner som inte fick vara med!


Surfit sjösätts

På båtkluben finns en gemensam traktor som medlemmarna kan använda för att sjösätta sina båtar, så de slipper slinta med sina egna fyrhjuliga SUV:ar. När det är dags att dra upp båten igen kör Boyd  upp med fart på vagnen, så han slipper använda vinsch...krävs ett gott självförtroende. Hittills verkar det ha fungerat.


Albin bottenmetar

Vi åkte ut till ett grundområde "the Penguin",ungefär 15 km ut från land och kastade ut våra spön. Albin bottenmetade med bläckfisk och olika fisksorter som bete. Albin var ohotad mästerfiskare på resan och drog upp 18 st.


Barracuda med vassa tänder!

Vi hade oturen att få en del haj på kroken. Då räcker inte 0,8 mm nylontafs långt...Efter tio sekunders hård kamp var linan avskuren som med ett rakblad. Vi fick upp en liten Mako haj till båten, men tack och lov tog den sig loss själv. Barracuda är jättekul att få på kroken, men används bara som bete.


Båthytt

Boyd är väldigt ordningsam på "sitt sätt". Han vet precis i vilken hög prylarna finns, men det kanske inte är lika lätt för någon annan.



Albins blue cod

Fisksorterna är ovana för mig som vuxit upp vid svenska insjöar med mycket vass. Blue cod finns tydligen oftare vid syd ön, men Albin hade tur att få ett antal. Dock bara en som var laglig i storlek. Den blev en mycket god fisksoppa.


Snapper

Fisken på bilden är den starkaste fisk som Albin någonsin dragit upp! Pappa Anders fick också en snapper som högg samtidigt, men den var inte lika stor.....


Yellow fin kingfish

Vi kom in i ett stim med kingfish, men det var bara en som var tillräckligt stor. De skall vara minst 75 cm långa för att man inte skall behöva släppa tillbaka dem.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar