tisdag 8 maj 2012

Höst

Här är vår gata Ballance street.

Malin: Nu har vi höst i NZ. Träden börjar bli vackert gula och röda. Våra citroner och oliver börja mogna. Att gå ut och plocka citroner från eget träd när man lagar mat känns oerhört lyxigt. Nu är det drygt 6 veckor kvar tills vi lämnar Gisborne. Vi börjar fundera på vad vi skall lämna kvar och sälja eller ge bort. Kom och köp! Två fin-fina surfbrädor, skrivare eller en cykel? Vi kan bara ta hem fyra resväskor till Sverige och det är lite tajt...Vi känner två svenska familjer som skall på semester i Sverige i sommar. Vi tvingar dem att ta hem lite lego och killarnas böcker.

Jag har en ny morgonrutin. Det är att se hur kallt det är i vårt badrum. I förrgår hade vi 11 grader C och idag slog jag rekordet 9 grader C. Vad jag säger när jag skall in i duschen passar sig inte i text....Man måste dessutom duscha med fönstret på glänt, annars kan man se hur möglet i taket breder ut sig. Luftventiler är för veklingar.

Hej och välkomna!

Påskharen har varit framme.

Påsken firades lite annorlunda mot Sverige. Påskkärringar kan inte flyga ända till NZ, men som tur är finns ju påskharen. Han hade pruttat ut små ägg i plast i trädgården med godis i.

På kvällen var vi hembjudna till svenska vänner och lyckades skrapa ihop mycket god påskmat. Anders hade gjort gravlax, gravlaxsås och hembakt bröd. Värdinnan bjöd på köttbullar och lingonsylt smugglad från Sverige. Det blev ingen sylt över kan jag säga. Vi bjöds också på hembakta kanelbullar och semlor. Magen stod i fyra hörn när vi rullade hem sent på kvällen.

Lingonsylt, fil, kaviar och gott bröd är det vi saknar mest i NZ. Däremot har de väldigt goda avocados, grönsaker, citrusfrukter, jordgubbar och goda vita viner.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar